https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиГледат мярката на тройния убиец от Лозен

Гледат мярката на тройния убиец от Лозен

Днес Софийският градски съд ще гледа мярката на Чавдар Бояджиев, който бе задържан за двойното убийство в Лозен. Труповете на 18-годишно момиче и 27-годишно момче бяха открити в събота сутринта в местност край селото.

Двете тела са били с огнестрелни рани.

„Момичето е било убито в късните часове на 3 август. Не по-късно от 4 часа е извършено второто убийство – мъж на 27 г. Убийствата са извършени с огнестрелни оръжия, “по особено жесток начин”, заяви заместник главният секретар на МВР Живко Коцев на извънреден брифинг в неделя.

При задържането си мъжът е направил самопризнания. Намерени проектили и гилзи при тялото на убитото момче, са изстреляни от пистолет, намерен в автомобила на обвиняемия, доказва експертиза на разследващите органи.

Съвсем съзнателно и обмислено 34-годишният Чавдар Бояджиев е застрелял 27-годишния Иво Колев, категорични са разследващите. При всеки отказ на младия мъж да му даде кода си за онлайн банкирането, е получавал куршум. А парите трябвали на Бояджиев, за да мине през Турция към Русия, след като убил и 18-годишната Яна. Двете жертви са умъртвени в рамките на няколко часа, в близост до местата, където телата им бяха открити. Бояджиев сам е посочил къде са те. В дома му са открити дрехи и обувки с остатъци от кръв.

През април миналата година задържаният е извършил убийство по непредпазливост на 22-годишна жена, но е освободен с мярка подписка.

„През миналата година на 6 април обвиняемият е извършил и друго убийство по непредпазливост, жертвата е 22 годишно момиче. Той е задържан за срок от 72 часа, но внесено е искане за постоянно задържане, съдът обжалва това решение с мярка подписка, в момента делото е на производство, то е стартирало в сектор разследване на СДВР. Намираме много пропуски по това дело, поискали сме освобождаване от длъжност на неговия ръководител”, каза още Коцев.

В момента обвиняемият живее с момиче, чийто баща е бил служител на МВР през 1991 г., назначен в столичното девето районно управление, през 1998 г. е напуснал системата на МВР. Обвиняемият Ч.Б. е ползвал оръжието на бащата на момичето.

Случаят с тройния убиец и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова, а ръководството на МВР сне доверието си от началници в структурата на СДВР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X