https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоИ тази вечер Цалапица ще протестира заради убийството на Димитър Малинов

И тази вечер Цалапица ще протестира заради убийството на Димитър Малинов

В Цалапица и тази вечер ще има протест след убийството на Димитър Малинов. Под надслов “Справедливост за Димитър” протестиращите се събират в 19 часа в центъра на селото. Те настояват за доживотен затвор за обвинения за убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия, както и за повдигане на обвинение за съучастничество в престъплението на близнаците Валентин и Борислав Динкови. Те са в ареста с обвинение за укривателство на трупа на убития Димитър.

В събота, на погребението на младежа, хиляди се събраха на национален протест в Цалапица, искайки оставки на всички виновни за опороченото, според тях разследване.

В четвъртък е насрочено подобно шествие пред Съдебната палата в Пловдив, където се очаква братята близнаци да обжалват наложената им преди седмица мярка „Задържане под стража“. Подготвя се и нов национален протест в събота, този път пред Съдебната палата в София. Заради напрежението в Цалапица бяха отстранени директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов и шефът на районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Протестиращите настояват Керпиев да бъде уволнен и освободен от системата на МВР.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X