https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСоциалното министерство предлага Национална програма против насилието

Социалното министерство предлага Национална програма против насилието

Национална програма против насилието предлага социалното министерство, съобщи във Варна министър Иванка Шалапатова.

Програмата е изготвена след призива на премиера Николай Денков към четири министерства за спешни мерки срещу домашното насилие. Те ще бъдат представени днес.

“Активни мерки за защита на децата, както и за защита на жените в две посоки. Първо превенция – работа, когато е рано, с цел превенция на насилието над деца, които много често след това като възрастни повтарят този модел на агресивно поведение. Затова нашата цел е да прекратим тези практики в ранна детска възраст. Втората линия, по която ще предложим по-активни мерки, е защитата на жените и децата, преживели насилие.

“Ще предложим увеличаване, сега текат изчисленията на брой на всички социални интегрирани услуги за подкрепа на жените жертви на насилие. Мерките в момента не са пълни, няма достатъчно услуги, няма медицинска грижа, за жилищното адекватно настаняване, за трудоустрояването, достатъчно на тези жени, за да имат активен и социален живот. Нашите мерки ще се реализират максимално скоро с периметър до края на годината да имаме първите резултати. До края на следващата други резултати, но те ще бъдат ясно определени”, заяви социалният министър Иванка Шалапатова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X