https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВътев: Страшно е, че масово животновъди и земеделски стопани ликвидират фермите си...

Вътев: Страшно е, че масово животновъди и земеделски стопани ликвидират фермите си и заминават за чужбина

“Невъзможно е да има спекула у нас с цените на свинското. Почти всяка година през лятото цените на свинското са се увеличавали, както и тази година”, заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

„Има достатъчно обективни фактори за това – поскъпване на електроенергия, на горива, на заплати. Но искам да ви кажа нещо, което считам за най-важно и това не е цената на свинското. Най-важното е, че земеделски производители, които прекратяват работата си във фермите и ги ликвидират, земеделски производители, които си ликвидират градините, поради нерентабилност и неконсолидираност на агрохранителната верига, не остават в България, а заминават в чужбина“, съобщи Вътев и подчерта, че това е най-страшното, което всички трябва да проумеем и да обърнем нещата, и наистина да направим земеделието и храните в приоритетен за страната отрасъл, за да спре изтичането на хора.

Земеделският министър отбеляза, че не може да познае каква ще бъде цената на свинското месо наесен. „За съжаление, нямам нито едно основание да ви кажа с колко процента ще се понижи цената или как ще се промени, това го определя пазарът“, добави той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X