https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактора9 русенчета получиха жълтици за шестици

9 русенчета получиха жълтици за шестици

Почти месец преди началото на новата учебна година девет възпитаници от ЦНСТ и Център за работа с деца на улицата към Областния съвет на БЧК – гр. Русе получиха своите малко позакъснели, но заслужени „жълтици“ за отличен успех през отминалия Втори учебен срок.

Проектът „Жълтица за шестица“ е иницииран и управляван от Сдружение „Верният настойник“ – Бургас, а наградите на отличниците връчи Марияна Георгиева от СНЦ „Дунавско сияние“, партньор в благородната инициатива за гр. Русе.

Според условията на проекта всяко дете, настанено в ЦНСТ, получава за всяка една текуща отлична оценка, вписана в бележника, по един лев в края на всеки един учебен срок, като чрез този „финансов стимул“ се насърчават децата от социално слаби семейства и такива в риск да наблегнат повече над учебниците.

Общият брой на отличните оценки на децата през Втория срок е 97, което се равнява на 97 „жълтици“. Този път първенец в усвояването на знания се оказа третокласничката Николета Тодорова от СУ „Христо Ботев“, в чийто бележник са грейнали 25 шестици. Втора в надпреварата е Далия Йорданова – 6 клас от ОУ „Тома Кърджиев“ с 15 отлични оценки. Трета и този срок е модната дизайнерка Джансевер Събева от ПГ „Недка Иван Лазарова“ с 14 отлични оценки.

Проектът “Жълтица за шестица” се финансира само от дарения, като разполага с единен дарителски номер 17777, на който с sms с текст NAGRADA се подкрепя кампанията с 1 лв.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X