https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМинистерски съвет се събира на редовно заседание

Министерски съвет се събира на редовно заседание

Министерски съвет се събира на редовно заседание.

Фармацевтът проф. Рахамин Шекердийски, известен като „бащата на беналгина“ е предложен от правителството за награждаване с орден „Стара планина“ – първа степен. Проектът на решение е първа точка в дневния ред на утрешното редовно правителствено заседание, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Предложението на правителството за връчване на отличието е до президента на България, който трябва да издаде указ за награждаването. Проф. Шекерджийски е изтъкнат учен в областта на фармацията с над 66 години трудов стаж. Роден е в Дупница през 1934 година. Той е дарител на училища, детски градини в Дупница, както и на футболния клуб в града.

Неговият принос за фармацията включва близо 80 разработки на лекарствени продукти, като 30 от тях са успешно внедрени и добре познати в практиката, сред които и беналгина – хапчето против болка.

Номинацията на проф. Рахамин Шекерджийски беше подкрепена и с декларация на местния общински съвет в Дупница.

В дневния ред на правителственото заседание са включени още промени в постановлението, уреждащо условията и реда за утвърждаване на броя на приеманите за обучение студенти и докторанти в държавните висши училища, както приемането на списъка на приоритетните професионални направления.

Началото на заседанието е от 10:00 часа.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X