https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРемонтът на моста между Мартен и Сандрово приключва до края на месеца

Ремонтът на моста между Мартен и Сандрово приключва до края на месеца

След като поройни дъждове преди година компрометираха моста, който свързва Мартен и Сандрово, той стана опасен за преминаване на превозни средства, а кметът на Мартен Димо Тонев обясни, че съоръжението е изключително важно най-вече за земеделските производители, за да преминават с техниката си да обработват площите. Тогава кметът на Русе Пенчо Милков се ангажира да се отпуснат средства от бюджета на общината, за да се извърши ремонт и това обещание вече е изпълнено.

Мостът е над канал, който служи да поеме и да отведе водни маси от село Николово при евентуално изпускане на язовира там. В това съоръжение има още два потока, които са заустени по трасето му. Компрометираната част на моста бе тази, в която е вградена предпазната мантинела. Цялата странична конструкция се беше отлепила от основния път и бе опасна. Водата от пороите бе изкъртила бетонните блокове и елементи.

Ремонтните дейности по моста вече са на финалната права. Преди около три седмици е започнала дейността по премахването на повредените елементи, изграждането на кофражи , изливането на бетон и поставянето на мантинели. Съоръжението е готово на около 90 процента и остава единствено да се положи асфалтовото покритие. От Община Русе съобщиха, че стойността на инвестицията по текущия ремонт възлиза на около 45 000 лв. с ДДС и с полагането на асфалта няма да надхвърли тази сума.

От общината коментираха, че ОП „Комунални дейности“ е извършило текущ ремонт и на мостовото съоръжение, свързващо кварталите „Средна кула“ и „Долапите“. Стойността на ремонтните дейности е около 15 000 лв. и там проблемът е бил отново с водосбора, където водата от две улици се е насочвала към моста и е подкопавала основите. Възстановена е и част от пътното платно.

Очаква се ремонтът на моста между Мартен и Сандрово да приключи до края на месеца.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X