https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноВъв Великобритания ще глобяват банките, ако не осигурят достъп до безплатни тегления...

Във Великобритания ще глобяват банките, ако не осигурят достъп до безплатни тегления на пари

Във Великобритания банките могат да бъдат глобявани, ако не осигурят свободен достъп до теглене на пари в брой за потребителите и бизнеса, потвърди Министерството на финансите.

Новата политика на министерството гласи, че безплатните тегления и депозити в брой трябва да са достъпни в рамките на една миля (1,6 км) за хората, живеещи в градските райони. В провинцията, където загрижеността е по-голяма и често се използва термина “парични пустини”, допустимото максималното разстояние е три мили (4,8 км). Този ход е малко вероятно да спре затварянето на клонове и намаляването на използването на пари в брой.

Министерството на финансите уточни, че разстоянията са определени така, че да се поддържа текущото ниво на покритие на безплатен достъп до пари в брой, чрез банкомати или услуги “лице в лице”. Тези ограничения могат да бъдат разширени, ако използването на пари в брой намалее в бъдеще.

Съгласно новите насоки, ако услуга като банкомат или клон бъде прекратена и е необходима заместваща услуга в района, това трябва да се направи преди затварянето. Средно повече от 50 банкови клона в Обединеното кралство са били затваряни всеки месец от 2015 година насам, показва статистиката.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X