https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНиколай Кокинов: Главният секретар на МВР стана курбан на политиците заради убийството...

Николай Кокинов: Главният секретар на МВР стана курбан на политиците заради убийството на Алексей Петров

Бившият градски прокурор Николай Кокинов се съмнява, че главният секретар на МВР Петър Тодоров има косвена вина в невъзможността да се разкрие убийството на Алексей Петров.

Политиците обичат да дават курбан на обществените настроения и това е политическа реакция в резултат на невъзможността да се разкрие престъплението, каза той в студиото на Нова телевизия.

Кокинов посочи, че без да се намери стрелецът, трудно може да се намери поръчителят на самото убийство. Не може да се говори за уличен гангстер, занимаващ се с дрога и наркотици, като поръчител на убийството на Петров.

Бившият градски прокурор смята още, че няма да има разместване на пластовете в политика в резултат на убийството на бившата барета.

Освен това Николай Кокинов не може да прецени дали разследващите нямат оперативна информация, с която да стигнат до извършителя на убийството на Алексей Петров или нещо друго им пречи. “Миналото застигна Алексей, но статистиката е безпощадна, че такива показни убийства не се разкриват”, коментира Кокинов, който уточни, че познава лично Петров и се е срещал с него.

По думите му Алексей Петров винаги е ходил с охрана, но въпросът е дали охраната му не е била само със символично значение. Факт е, че условията, в които бе извършено убийството прави всяка една охрана излишна и безполезна. Николай Кокинов се съмнява, че охранителите дори са видели откъде идват изстрелите, убили бившата барета.

Припомняме, че през 2013 година Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно Николай Кокинов, като преди това самият Кокинов депозира оставката си като градски прокурор на София. Това се случи след станалите публични аудиозаписи на разговор между него, Бойко Борисов и Мирослав Найденов, в които се обсъждат висящи дела, както и все още неофициално оповестената проверка на обвинението във връзка с подслушванията в МВР. Именно от този запис, като реплика на Николай Кокинов към Бойко Борисов, произлиза прословутата фраза “Ти си го избра” за политическите назначения на главен прокурор (в случая Цацаров) и магистрати.

След проверка на инспектората към ВКП тогава материалите по т.нар. Банкя гейт бяха изпратени в Софийска градска прокуратура, но данни за престъпление не бяха установени. Не беше установен и кой е направил записа, така че обвинения дори не бяха повдигнати. От СГП тогава завършиха случая с констатацията, че действията и думите са укорими.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X