https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗадържаха банков служител, теглил кредити от името на свои познати

Задържаха банков служител, теглил кредити от името на свои познати

Служител на пловдивски клон на банка ДСК е арестуван за мащабна злоупотреба, пише TrafficNews. 43-годишният Ивайло Монов е бил задържан в четвъртък по време на специализирана полицейска операция на Икономическа полиция. Ден по-късно в полицията е отведена и друга служителка на банката, за която се предполага, че е съучастник на Монов. Работното обвинение е за присвояване на 430 000 лева.

Според източници на медията Монов е изтеглил десетки потребителски кредити, използвайки лични данни на свои близки приятели и техните семейства. Без тяхно знание е попълвал необходимите документи и след това е усвоявал кредита.

Пострадали са голяма част от приятелския кръг на Монов. Той бил член на любителски футболен отбор, в който играели митничари, юристи и др. Банковият служител очевидно е имал достъп до техни лични данни. Според запознати са „изгорели” цели фамилии , като кредити са били изтеглени от името на всички членове на семейството. Другата служителка на банката е съдействала при прехвърлянето на сумите.

Първоначално потърпевшите не са се усетили, тъй като Монов вероятно е покривал месечните вноски с всеки пореден кредит.

Причината за бруталната злоупотреба е хазартна зависимост. Монов бил затънал в дългове, заради увлечението си по комара. Очевидно това го е принудило да играе опасната игра.

Разплитането на измамната схема е било шок не само за ръководството на банката, но и за пострадалите. Никой от „ужилените” до този момент не се е съмнявал в почтеността на банковия служител. От банката са гарантирали бърза реакция без последствия за потърпевшите.

По случая в Окръжна прокуратура е образувано досъдебно производство по чл. 203 ал.1 от Наказателния кодекс, който предвижда наказание от 10 до 20 години.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X