https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПродължава издирването на лицата, посегнали на Паметника на Съветската армия

Продължава издирването на лицата, посегнали на Паметника на Съветската армия

Продължава издирването на лицата, отговорни за посегателство над Паметника на Съветската армия.

По информация на NOVA четирима души са задържани в петък. Малко по-късно те са били пуснати от ареста, тъй като не те са нападнали с чук паметника и протестиращите от палатковия лагер.

Един от тях е криминално проявен. Те обаче не са били разпознати от свидетелите. Част от нападателите били с предпазна медицинска маска. По случая са образувани две досъдебни производства – за хулиганство и за кражба. Извършителите се издирват.

Димитър Георгиев е част от палатковия лагер на “Възраждане”. В нощта на нападението споделя, че въоръжената с боксове тълпа е хвърляла димки по тях.

“Бях ударен с юмручен удар в лицето. Отстъпих няколко крачки назад по стъпалата, чух една от жените да пищи за помощ: “Напръскаха ме в лицето”. Тръгнах да помагам”, разказва Георгиев.

Той е със счупена скула и много кръв по лицето. Момичето, чиято чанта се оказва открадната, е било обгазено. На място веднага идва полиция. От цялата група от около 30 мъже, по-късно са арестувани четирима души. Един от тях е криминално проявен. Нито един от задържаните обаче не е разпознат от свидетелите. Част от нападателите били с предпазни медицински маски.

“Не слагаме под общ знаменател всички фенове на “Левски”, смятаме че това е малка група, бих ги нарекъл организирана престъпна група предвид това, че са дошли с ясната цел да извършат престъпление”, коментира Деян Николов, депутат от “Възраждане”.

Междувременно стана ясно, че Следственият комитет на Руската федерация ще образува наказателно дело за оскверняване на Паметника на Съветската армия. Целта е да изясняват самоличността на футболните фенове, счупили плочата на паметника. Пред NOVA председателят на общинския съвет в София Георги Георгиев коментира, решението на Русия: ” Аз бих посъветвал руските служби да се грижат за престъпления на територията на Русия. България е суверенна държава. Имаме достатъчно компетентни органи, които проверяват сигнали”.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X