https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиАдвокатът на Дебора: Сънува кошмари от инцидента

Адвокатът на Дебора: Сънува кошмари от инцидента

„В постоянна комуникация сме с Дебора, състоянието ѝ се подобрява, но не толкова бързо. Физическите ѝ рани ще зараснат по-бързо, но психичното ѝ състояние едва ли ще се подобри съществено. Към момента информацията, която имам от нея лично е, че сънува кошмари с моменти от инцидента“, каза адвокатът на Дебора Делян Славов в предаването „Тази сутрин“.

„Аз като повереник на пострадалото лице не участвам в досъдебното производство и не сме страна. Имаме право само да се запознаем с хода на разследването“, добави Славов.

„Едва, след като научихме чрез медиите за изтеклата резултатите от изготвената съдебно-медицинска експертиза съм се запознал с характера на телесната повреда, която е излязла в заключението, а именно, че са нанесени две средни телесни повреди на пострадалата“, каза още той.

Адвокатът на Дебора подчерта, че винаги се започва с едно работно обвинение и след като се съберат достатъчно доказателства вече може да се прецизира и да се повдигне ново обвинение с факти и доказателства, които го подкрепят.

„По мое мнение би трябвало да се промени квалификацията в състав от НК, който предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 2 до 10 години, а не като досега при лека телесна повреда до 3 години. Обвинението следва да се поеме от държавата.

Славов каза, че няма начин прокуратурата да не промени обвинението.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X