https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДесните партии издигат Борислав Българинов за свой кандидат за кмет в Русе

Десните партии издигат Борислав Българинов за свой кандидат за кмет в Русе

Десните партии в Русе ще подкрепят кандидатурата на бившия областен управител на Русе Борислав Българинов за кмет на Русе на предстоящите местни избори на 29 октомври, пише в. „Бряг“, позовавайки се на свои източници.

На среща между СДС, ГЕРБ, „Гергьовден“, КОД, Новото време, ССД е коментирана възможността за обща номинация, както и конкретното име.

ДПС вероятно също ще подкрепят Българинов, тъй като сред останалите мераклии за поста не виждали подходящ, зад когото да застанат, а и нямало да издигат свой представител, коментират запознати с партийната архитектура.

Зад номинацията на бившия областен управител щели да застанат и хората на Стефан Янев в Русе от „Български възход“. Към момента обаче се очаква от ГЕРБ окончателно да дадат подкрепата си за Българинов. В техните редици засега нямало желаещи за кметския пост, а много от имената, евентуално спрягани за креслото на градоначалника, сами са отказали да участват в надпреварата за местния вот.

Изглежда фигурата на Българинов се очертава като независима и обединителна, каквато заявка вече дадоха дясно-центристките формации в града, след като отчетоха грешката си, че на предните са излезли не с една, а с отделни кандидатури.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X