https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДългогодишният съдия по водомоторен спорт Христо Басарболиев бе награден от кмета Пенчо...

Дългогодишният съдия по водомоторен спорт Христо Басарболиев бе награден от кмета Пенчо Милков

„Гордея се, че сте част от историята на нашия град и продължавате да бъдете пример за подражание на младото поколение. Под Вашето ръководство стотици начинаещи спортисти са получили напътствията, нужни им, за да успеят.“

С тези думи днес кметът Пенчо Милков посрещна дългогодишния съдия и заслужил спортен деятел по водомоторен спорт Христо Басарболиев – Фери. В знак на признателност към неговото дело той бе отличен с почетен плакет на Община Русе.

Доайенът на водомоторния спорт сподели с кмета, че тази година е участвал като съдия на 150-ото си състезание. Под неговото ръководство всички прояви преминават без произшествия, което е сериозно постижение, имайки предвид естеството на дисциплината.

Кметът обсъди с Христо Басарболиев развитието на водомоторния спорт в града, както и възможностите за бъдещо съвместно участие в европейски проекти, които да подобрят занемарената през годините материална база на спортуващите. Пенчо Милков увери, че Община Русе ще съдейства по всякакъв начин градът отново да стане домакин на регионални и национални първенства.

Русенецът Христо Басарболиев е един от най-активните български съдии на държавни първенства и международни турнири в страната. Той е и бивш национален състезател по водомоторен спорт. По време на своята спортна кариера Басарболиев става многократно шампион в класовете – ОВ-350 и ОА-250. На международен турнир в Кърджали той финишира втори в клас ОС-500, класирайки се след световния шампион Даниш от Германия.

На срещата присъстваха още заместник-кметът Енчо Енчев и журналистът и деятел на Българската федерация по водомоторен спорт Александър Недков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X