https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПригожин вероятно е загинал при самолетна катастрофа в Русия

Пригожин вероятно е загинал при самолетна катастрофа в Русия

Точно два месеца след метежа на “Вагнер” бизнес самолет с 10 души на борда, сред които вероятно е бил и босът на частната армия Евгений Пригожин, се разби в Тверска област, като нито един не е оцелял.

Пригожин е бил в списъка на пътниците, но не е потвърдено официално, че се е качил в самолета и е загинал. Няма и информация как точно се е стигнало до разбиването на самолета.

На борда на самолета Embraer е имало седем пътници и трима души екипаж, като всички те са загинали, съобщи руската държавна агенция ТАСС.

Самолетът е пътувал от Москва за Санкт Петербург и се е разбил близо до резиденцията на президента Владимир Путин “Валдай”, до която са разположени зенитно-ракетна системи С-300.

62-годишният Пригожин и 53-годишният командир на “Вагнер” Уткин са сред пътниците, загинали в самолетната катастрофа тази вечер, според канал в Телеграм, свързан с групата “Вагнер”.

Според телевизионния канал “Цариград” телата им са били разпознати, но официална информация не се съобщава преди да бъдат направени ДНК- експертизи.

Каналът в Телеграм на Евгений Пригожин съобщи, че самолетът му е бил свален над Русия при насочен удар, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X