https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНадежда Нейнски: Евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България

Надежда Нейнски: Евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България

Васил Божков е включен в списъка „Магнитски”, а там доказателствата не се събират от вестници. В България имаше опит за създаването на такъв закон, който не беше направен по най-добрия начин. Това заяви в студиото на „Здравей, България” бившият министър на външните работи Надежда Нейнски.

Според нея евентуална връзка между Божков и Пригожин засяга геополитиката на България.

„Лидерът на частната армия „Вагнер” е или убит, или загинал, но онова, което той представлява, продължава да съществува. „Вагнер” е много голяма икономическа организация, която освен в Украйна, действа и в Африка”, допълни тя.

Според нея Васил Божков отдавна е надскочил националните предели. „През последните месеци се наблюдава следното: навремето бившите служби за сигурност на Русия превърнаха политическата и идеологическата си власт в икономическа. Сега тече обратният процес. Когато започна войната в Украйна, много държави в Европа успяха да свалят голяма част от зависимостите с Русия. България обаче не успя да вземе бързо и ясно този завой”, смята Нейнски.

По думите й в сферите на енергетиката са най-сериозните корупционни практики.

„България, бъдейки част от европейските икономически структури и със стъпките, които направи по отношение на диверсификацията на източниците в последните месеци, има възможност да се откачи един път завинаги от руската зависимост”, поясни бившият външен министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X