https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенската компания "Булмаркет" организира обучение по безопасност по сценарий с изтичане на...

Русенската компания “Булмаркет” организира обучение по безопасност по сценарий с изтичане на гориво от кораб и възникнал пожар

Русенската компания “Булмаркет” организира днес учение в индустриална зона “Тегра” в крайдунавския град. То е част от ежегодната програма за подобряване на безопасността при работа с опасни товари, съобщи Светослав Първанов, заместник-изпълнителен директор на “Булмаркет груп”.

Кризисният сценарий включва инцидент при маневра за заставане на понтон на товарен моторен кораб, превозващ бензин, в акваторията на пристанището на компанията. Получена е пробойна, при което изтича бензин. При разлива на гориво възниква пожар в товаро-разтоварната инсталация на понтона, което изисква да се организира операция “Борба с пожар на плаващо съоръжение” – както от стационарна брегова противопожарна система на пристанището, така и с помощта на противопожарната система на баржа на изпълнителна агенция “Морска администрация”, техника на противопожарната служба в Русе и специализиран пожарен автомобил на компанията.

Кризисният сценарий е създаден от Димитър Павлов, мениджър проекти в “Булмаркет Груп” и дългогодишен директор на противопожарната служба в Русе.

“Учението премина успешно. Изпълниха се всички цели, заложени в сценария. Целта на подобни учения е да се даде възможност за подобряване на координацията между екипите при такъв тип инциденти, които са реален риск. В хода на занятието се въвеждат и допълнителни елементи – ситуации, които да усложнят предварително зададената обстановка, за да може максимално бързо и точно да се изчистят всички моменти в координацията на екипите, работещи на терен”, обясни Светослав Първанов.

Той допълни, че като изходни данни за сценария на учението се използват реални събития или инциденти от други предприятия в страната или чужбина.

“Нашите служители се тренират как да оперират с различни пожарогасителни системи, какви действия да предприемат по евакуиране на пострадали колеги, как да се евакуират самите те и в кои безопасни зони. Всяка година инвестираме в колективни средства за защита, модернизираме процесите, прилагаме и повече технологии в процесите за справяне с кризисни ситуации”, каза Първанов.

Той припомни, че на територията на индустриална зона “Тегра” се намират около 30 фирми.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X