https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКакво показва проверката по случая с Мустафа Емин

Какво показва проверката по случая с Мустафа Емин

Приключи проверката в „Пирогов” след случая със съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин в лечебното заведение. От болницата обясняват, че снети записи, както и обяснения с доклади от страна на всички медицински специалисти, които имат отношения с казуса.

Припомняме, че според пост на медицинска сестра в болницата, Емин е пристигнал с детето си и настоявал то да бъде прието преди по-неотложни случаи. Искането му било лекарите да извадят дете от Противошокова зала и да приемат неговото, което по думите на медицинската сестра е било с малка рана.

След това в „Здравей, България” съветникът на министъра отрече твърденията. „Нечовешко е да искаш да излезе дете от болницата, за да приемат твоето. Това е внушение, което не мога да приема, то противоречи на обективната реалност. Двама доктори ми обясниха добре защо в спешното трябва да стоим 4 часа. Толкова бях впечатлен от разказа на доктора, че му стиснах ръката. Каза ми, че другото дете е в много тежко състояние и ако вкарат и моето, то ще види в съседната операционна друго дете, което е в много тежко състояние”, разказа Емин.

Днес от „Пирогов” уточниха: „От медицинска гледна точка са спазени всички стандарти за работа и оказване на помощ в рамките на Спешното отделение. Персоналът е подходил с висок професионализъм, извършили са всички необходими консултативни прегледи и изследвания на детето. Оказана му е необходимата помощ и манипулации и е изпратено вкъщи с препоръки”.

В съобщението на болницата се казва, че документацията по случая е водена по правилата и е описано по часове и минути движението на пациента. „За този период в детска противошокова зала е оказана спешна помощ на 3 травматични деца и са проведени продължителни мероприятия по ресусцитация на друго дете, което е преведено с тежък хеморагичен шок. Или правилата на триаж са спазени стриктно”, заявяват от лечебното заведение.

Всички данни от проверката са предоставени на Етичната комисия на „Да, България”, твърдят от спешния институт и добавят: „Пирогов“, като болница с високо обществено доверие, заявява ,че ще предостави информация на всички заинтересовани по случая при спазване на Закона за закрила на детето, Закона за здравето и Закона за личните данни”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X