https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023ЦИК: Днес общо 14 партии и 3 коалиции са се регистрирали за...

ЦИК: Днес общо 14 партии и 3 коалиции са се регистрирали за местните избори

Общо 14 партии и три коалиции са подали документи до момента в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация за участие в местния вот на 29 октомври, съобщиха от пресцентъра на комисията.

Регистрацията на партиите и коалициите в ЦИК за участие в местния вот започна днес. Крайният срок, в който политическите формации могат да се регистрират в ЦИК, е 17:00 часа на 13 септември.

Сред първите формации, които подадоха документи за регистрация днес, са партиите „Българска нова демокрация“, “Свобода”, „Партия на Зелените“, „Пряка демокрация“, „ Развитие за Септември и региона”, БСД-Евролевица, „Български социалдемократи“, “Възраждане” и коалициите “Заедно за силна община”, “Граждани за общината“ и “Съединени за Пловдив”.

Партиите и коалициите трябва да представят подписка с не по-малко от 2500 избиратели, които подкрепят тяхното участие в местните избори, удостоверение за актуално състояние, удостоверение от Сметната палата за внесени финансови отчети, образец от подписа на представляващия, печата, банковата сметка, на която ще се обслужва кампанията, обясни по-рано днес пред журналисти председателят на ЦИК Камелия Нейкова. Тя добави, че коалициите трябва да представят и коалиционно споразумение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X