https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГраждански организации заплашват сами да започнат демонтаж на Паметника на Съветската армия

Граждански организации заплашват сами да започнат демонтаж на Паметника на Съветската армия

Гражданска инициатива за демонтиране на Паметника на Съветската армия и Общността на пострадалите от комунистическото насилие, репресии и терор в България и техните наследници настояват за демонтаж на монумента от центъра на София.

“Настояваме дългът на заявените като демократични партии към обществото да бъде изпълнен, като реализират в най-кратък срок премахването на монумента от центъра на София, за което имат пълната ни подкрепа. Но, ние сме длъжни и да не премълчаваме, когато идентифицираме неефективни действия и бездействия”, казват от инициативата.

Двете граждански организации призовават областния управител в срок до 17 септември 2023 г. да изпълни влязлата в сила заповедта на главния архитект на Столична община, потвърдена с влязло в сила Решение на АССГ, като премахне плочата с надписа от монумента.

В противен случай, очакваме многобройните потърпевши от режима да го премахнат собственоръчно, предупреждават гражданските организации.

“Настояваме посочените от нас специалисти, притежаващи необходимата експертиза, като гарант за гражданския контрол по изпълнение на дължимото, да бъдат включени в екипа, който разработва проекта за демонтажа и премахване изцяло на монумента от терена. Заявяваме готовност за реализиране на изпълнението му с дарения на труд и техника. За което в срок до 15.09.2023 г. г-жа Тодева да проведе среща с организациите ни”, казват още гражданите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X