https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПожарната в Русе чества 140 години от създаването си със Седмица на...

Пожарната в Русе чества 140 години от създаването си със Седмица на пожарната безопасност

В Седмицата на пожарната безопасност от 11 до 17 септември, ще бъдат отбелязани 140 години от създаването на пожарната в Русе, съобщи директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе комисар Светослав Войчев. Кулминацията ще бъде на 13 септември от 10 часа на пл.“Свобода“.

Събитието ще започне с официално откриване, последвано от демонстрации на противопожарна техника и различни елементи от дейността на огнеборците. След това ще бъдат допуснати гражданите да видят техниката и съоръженията, а след 13 часа в Доходното здание ще има експозиция от музейните експонати на русенската пожарна, сред които оборудване от миналия век, снимки с исторически характер, детски рисунки.

В рамките на седмицата ще се проведат Дни на отворените врати, където от 10 до 16 часа ще има достъп до всички служби – двете в Русе и районните в Бяла, Две могили, Ветово, Сливо поле, сектор „Специализирани оперативни дейности“, който е на входа на Русе откъм София. Всеки ще може да отиде на място, да разгледа и да се запознае с пожарникарите. На 15 септември от 10 часа пред Паметника на загиналите пожарникари ще има поднасяне на венци, а за доброволните формирования от общините ще се направи семинар.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X