https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниДунавското барбекю на Ротари клуб „Русе-Дунав” събра 5000 лв. за децата на...

Дунавското барбекю на Ротари клуб „Русе-Дунав” събра 5000 лв. за децата на Русе

Ротарианците от клуб „Русе – Дунав” организираха за 11 пореден път международно барбекю, чиято основна кауза беше да се съберат средства за осъществяване на проекти на клуба.

Събитието събра представители от Ротари кубове от Русе, София, Габрово и Гюргево и отчете приход от близо 5000 лева. Средствата ще бъдат изразходвани за подобряване на здравната, образователната и социалната среда на децата в Русе.

Президентът на клуба домакин Виктор Славов отправи приветствие към присъстващите и разказа за осъществените през годините проекти. Кметът на община Сливо Поле Валентин Атанасов, на чиято територия се състоя събитиетоq също приветства гостите. Те бяха поздравени и от местни детски състави.

В надпреварата за най-добре приготвена скара се включиха 9 отбора. Майсторите на барбекюто приготвиха сочни кюфтета, карначета, ребърца, наденички, зеленчуци. Имаше и традиционни румънски мичита, както и печен шаран.

Журито, съставено от гости на събитието, подреди участниците в няколко категории, сред които „Мезе за бира”, „Екстра предястие”, Здравословна кухня”, „Начинаещи кулинари”.

Най-голямо вълнение предизвикаха търговете на две огромни кошници с деликатеси, предоставени от спонсорите на събитието, „Надежда – М” – гр.Бяла и „Актуал” – гр.Силистра. Присъстващите сами решиха да наддават и за един от приготвените от отборите специалитети – дунавски шаран на жар.

Основен спонсор на събитието за поредна година беше ресторант „Рибарска среща” – с.Ряхово.

Набираните през годините средства от Дунавското барбекю са направили възможно осъществяването на множество проекти на Ротари клуб „Русе – Дунав”, сред които: изграждане на сензорна стая в Детска градина „Русалка”, поставяне на уреди за пречистване на въздуха в две детски градини в Област Русе, изграждане на детска площадка в Ясла №4, изграждане на многофункционална спортна площадка в Български лицей в гр.Кишинев – Молдова, подобряване на условията за спорт и образование в множество русенски училища.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X