https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМирослав Найденов: След земеделските производители очаквам и други сектори да излязат на...

Мирослав Найденов: След земеделските производители очаквам и други сектори да излязат на протести

“Нито ще паднат цените на основните хранителни продукти с подобно действие, а още по-малко ще се напълни хазната, просто разбуниха сектора. След земеделските производители очаквам и други сектори да излязат на протести. Дано са си направили добре сметката управляващите. Чуват се информации, че е възможно да се присъединят миньори от “Мариците”, ресторантьорите също недоволни, очаквайки да бъде отменено ниското ДДС в техния сектор. Има проблеми със здравните услуги, здравни работници също се подготвят за протести. … Едно да е ясно, че насила не става, трябва много, много диалог и убеждаване – и на хората, които ги касае, и на обществото”.

Това каза пред БНР Мирослав Найденов, бивш министър на земеделието.

Според него исканията на протестиращите са справедливи и нямат никаква политическа окраска:

“Този път не виждам опити някой да яхне протестите. Хората са категорични и не биха позволили протестът им да бъде опорочен, говорейки за политически нотки”.

Той подчерта, че политическото решение на правителството и на парламента да отпадне забраната за внос на украинско зърно е ангажимент и към Украйна и към Европейската комисия.

Мирослав Найденов подчерта, че “в нормална държава знаем какво следва след така изключително обидна дума, каквато премиерът употреби”, имайки предвид сравнението с поведение на терористи.

“Ако държавата иска да помогне, трябва да се търсят пазари за продукцията, която залежава, да бъде намерен начин да се реализира. Трябва да бъдат подпомогнати и с други мерки. Държавата има възможност – и като национални доплащания, и с определени данъчни облекчения, и с мерки, които подпомагат заетостта в тези сектори. Хората искат да видят, че нещо се прави”.

Трябва разум и протестиращите да бъдат поканени на масата, категоричен беше Найденов и уточни, че голям процент от техните искания трябва да бъдат удовлетворени.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X