https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗърнопроизводители: Протестът ще се премести пред МС

Зърнопроизводители: Протестът ще се премести пред МС

“Трябваше да се уточни графикът на протеста, понеже днес има протести и на КНСБ, и на КТ “Подкрепа”. Това, което се разбрахме, че след приключване на техния протест, нашите хора, които са до тракторите, ще се придвижат до Министерски съвет, но без тракторите”.

Това обявиха зърнопроизводителите, които вчера блокираха пътища в страната, а днес се очаква да протестират в столицата.

“Относно машините – разрешението, което получихме от общината е утре сутринта между 5 и 7 ч., докато няма трафик, да придвижим определена бройка машини, до 80, които да бъдат позиционирани на бул. “Тодор Александров”, казаха още протестиращите.

“Хората утре ще се съберат от 10 до 11 ч. при катедралата “Александър Невски” и ще се придвижим до Министерски съвет, където ще бъдем цял ден. Това е графикът за протестите за утре”, обявиха те.

“Проблемът с машините идва оттам, че ако тръгнем да ги движим след протеста на КНСБ и КТ “Подкрепа” означава в най-големия трафик да движим машините към центъра на София. Ние не искаме да пречим на гражданите излишно, затова приехме този компромис да придвижим машините утре сутрин”, заявиха зърнопроизводителите.

“В момента на Богоров има около 600 машини. Имаме разрешение да вкараме 80 броя машини в центъра на София”.

“Вероятно има вече някакви настроение в ръководството на политическите сили за решаване на този проблем. Аз се надявам ние също да бъдем уведомени за начина, по който той ще бъде решен”, казаха те по повод думите на депутата Делян Пеевски, че проблемът между протестиращите и правителството ще бъде решен до обяд.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X