https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДелян Пеевски от ДПС поздрави правителството, че са достигнати разумни решения със...

Делян Пеевски от ДПС поздрави правителството, че са достигнати разумни решения със земеделските производители

Поздравявам правителството, че вчера се разбраха и достигнаха до разумни решения и двете страни, каза депутатът от ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента по повод вчерашната среща на премиера Николай Денков и министъра на финансите Асен Василев с представители на протестиращите земеделски производители.

Той изрази надежда, че ще изчистят, каквото има, и днес ще подпишат документ.

На въпрос за намеренията на „БСП за България“ да внесат предложение да се върне забраната за внос от Украйна, Пеевски каза, че всеки има право да прави своята политика. ДПС каквото има, го гласува вече, допълни той.

Попитан каква е причината Хасан Азис да не бъде вече кандидат за кмет на Кърджали след 20 години на поста, Делян Пеевски каза, че винаги трябва обновление. Благодаря на г-н Азис за това, което е направил, и, надявам се, новият кмет да продължи и да направи по-добри неща за Кърджали и да надгражда, допълни той. Пеевски отрече да има “втори план” в тази смяна.

По повод думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за участие на ДПС в управляващата коалиция, Пеевски коментира: “Коалиция няма, както виждате”. Те работят заедно по определени теми, ние също ги подкрепяме по определени теми, посочи той. Самите те казват, че нямат коалиция, допълни депутатът.

Стабилизиращата роля на ДПС никой не я отрича, отбеляза Пеевски. Всичко го правим, защото това е едно евроатлантическо правителство и това е правилното за България, каза депутатът от ДПС.

Относно промените в Конституцията, Пеевски коментира, че всичко по темата е изчистено, на 6 октомври ще има първо гласуване, а на 6 декември – второ гласуване.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X