https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДанаил Ковачев: Независимостта е начин на мислене и поведение

Данаил Ковачев: Независимостта е начин на мислене и поведение

„22 септември 1908 г. е кулминацията на борбите за национално обединение и държавност. На този ден страната ни категорично се откъсва от чужди влияния и интереси, избирайки сама своето управление, закони и международно поведение. Затова и днес националното самочувствие не бива да се формира като ехо от чужди претенции и въжделения. Да защитаваме своята независимост означава да отстояваме правото на собствено развитие и да устояваме на внушения за безропотно съглашателство“, с тези думи областният управител на Русе Данаил Ковачев се обръща към жителите на региона по случай предстоящото отбелязване на 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

„Извоювалите Независимостта на страната ни учат, че свободата се постига не от хора с примиренческо съзнание, а от родолюбци, които с цената на всичко защитават целостта на държавата си. Независимостта е начин на мислене и поведение. Нека и днес бъдем независими в съзнанието и сърцето си!“, допълва още областният управител.

Той ще участва и в утрешната церемония, която се организира от Община Русе и ще се проведе от 11.00 часа пред Паметника на свободата. По време на нея кметът Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев ще произнесат слова. В знак на признателност ще бъде строен почетен караул от русенския гарнизон, а Духовият оркестър ще изпълнява празнични маршове. По традиция честването ще завърши с поднасяне на венци и цветя. Предвидена е още заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Деня на Независимостта на България, които ще бъдат отслужени от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X