https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРИОСВ с извънредни проверки по сигналите за миризми в Русе

РИОСВ с извънредни проверки по сигналите за миризми в Русе

Дежурният екип на РИОСВ-Русе е извършил извънредни обходи на територията на Русе днес между 5.30 и 11 часа, заради множеството сигнали за неприятни миризми, оприличавани на антибиотици, химия, нефтопродукти и изгоряла пластмаса.

Обходи са извършени в двете промишлени зони, кварталите „Здравец-Изток“, „Възраждане“ и централните части на града. В района на предприятията не са установени миризми или анормален режим на работа на инсталациите. При обход в кварталите „Тракция“ и „Пухлево дере“ са установени много тлеещи огнища и замърсени с битови отпадъци терени на приблизителна площ около 100 квадратни метра. Предстои да се установи собственикът на замърсения терен.

По данни от АИС „Възраждане“ вятърът е бил с много ниска скорост, наблюдавано е почти безветрие, с преобладаваща източна посока. Моментните данни от АИС „Възраждане“ и Мобилната станция в Източна промишлена зона от тази сутрин не показват отклонения от нормите на следените атмосферни замърсители. Извънредните проверки по сигналите продължават.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X