https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоГраждани се събраха пред Руската църква в София с искане тя да...

Граждани се събраха пред Руската църква в София с искане тя да бъде отворена

Граждани се събраха пред Руската църква „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ в София, която беше затворена след експулсирането на предстоятеля ѝ и двама беларуски свещеници.

Вярващите запалиха свещи и оставиха цветя пред входа на храма. Те поискаха църквата да бъде отворена, пише БТА. Движението по бул. „Цар Освободител“ беше блокирано.

Мъж в свещенически одежди, който се представи като иподякон Атанас Стефанов и каза, че служи в Стамболийски, отправи ултиматум към Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) до 24 часа да върнат руските свещеници и български и руски свещеници заедно да отворят този православен храм.

Пред Руската църква освен много граждани, имаше и представители на политически партии, сред които Костадин Костадинов и Деян Николов от партия „Възраждане“, Волен Сидеров от „Атака“ и Симеон Славчев от партия МИР. Там е и пиарът Евгени Минчев, който наскоро започна работа в партийната телевизия на “Атака”, предава Офнюз.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов изрази съмнение, че въобще има доклад на ДАНС, на база на който са експулсирани тримата служители на храма.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X