https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРадев: Когато се разбере, че някой е агент, не означава моментално да...

Радев: Когато се разбере, че някой е агент, не означава моментално да бъде изгонен

“Има дълбоко непознаване за работата на ДАНС. Когато някой се разбере, че е агент, не означава, че моментално трябва да бъде изгонен от страната. Напротив, тогава започва същинската оперативна работа.

Да се установи кои са обектите на неговото въздействие в България. Кои хора е вербувал, ако го е направил. На кои хора въздейства и от кого получава информация. Когато се експулсира, всички усилия за разкриване на истинската, ако има такава, агентурна мрежа и дейност, пропадат. С тези действия България се лишава от една такава възможност”. Това коментира президентът Румен Радев.

“Хората явно не познават характера на службата, които правят такива действия.

Единствената цел за реформи на службите е т. нар тяхно подчиняване за да не може никой да противостои. Такива действия се прикриват зад шумни декларации, и реално ни отдалечават от ЕС и НАТО. Хора, които снемат документи с гриф секретно и ги разпръскват по разни сайтове и които ръсят в ефир класифицирана информация, трябва да отговарят пред закона, подчерта Радев.

Шизофренно е всеки ден да плачеш за Шенген и еврозоната и да тръбиш, че службите са пробити и навсякъде има само шпиони. Досега не съм чул някой лидер да спомене и дума за своите служби. Призовавам за повече професионализъм и повече национално отговорно отношение за националната сигурност, коментира Радев. ДАНС е важен елемент от националната сигурност, ДАНС не е боксова круша, върху която да се упражняват невежи и с болни амбиции политици и когато атакуват по невеж начин ДАНС, службата е длъжна да се защити”, обясни още Радев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X