https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаЦончо Ганев: „Възраждане“ е категорично против ликвидиране на българската енергетика

Цончо Ганев: „Възраждане“ е категорично против ликвидиране на българската енергетика

„Възраждане“ е категорично против ликвидиране на българската енергетика, заяви пред журналисти в парламента депутатът от партията Цончо Ганев.

Вчера от ГЕРБ-СДС на извънреден брифинг изразиха притеснения относно Териториалните планове за Справедлив преход на въглищните региони, свързани най-вече със съмнения за предварително договорени фирми, близки до управляващите, които да получат европейски пари.

От „Възраждане“ настояват също да бъде предоговорен Планът за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и, ако Брюксел откаже, да поставим въпроса дали той е изпълним за нас, дали си заслужава да останем без енергетика. Това е важно чисто икономически за страната ни, подчерта Цончо Ганев.

По думите му правителството е заложило точки, с които да приеме конкретни планове за старозагорска, кюстендилска и пернишка област. Няколко фирми ще спечелят стотици милиони, няма никаква обезпеченост, няма гаранция за цената на тока и предстои затваряне на тецовете, обясни депутатът.

Според „Възраждане“ България няма изгода от зелената сделка, от декарбонизацията, защото разчитаме на тецовете си. Трябва да наложим вето в Европейския съюз (ЕС), имаме право да предоговаряме, в момента нашите управляващи не го правят, коментира Ганев. Той отбеляза, че ангажираните в тецовете, свързаните с енергетиката само в няколко области, са около 100 000 души и те могат да останат на улицата.

През последните години се наблюдава съсипване на българската енергетика, което засяга и всеки един от нас чисто финансово, вдигане на цени и инфлация, защото ще останем без независима енергетика, изтъкна още депутатът.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X