https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусенецът Николай Петков завоюва безапелационно първо място и златен медал в дисциплината...

Русенецът Николай Петков завоюва безапелационно първо място и златен медал в дисциплината “блиц” на Републиканското първенство по шахмат за служители на МВР

Русенецът Николай Петков, служител в ОДМВР – Русе, завоюва безапелационно първо място и златен медал в дисциплината “блиц” на Републиканското първенство по шахмат за служители на МВР, което се проведе от 26 до 28 септември 2023 г. в к.к. Златни пясъци, обл. Варна.

В надпреварата взеха участие служители от областните дирекции на МВР от цялата страна. В дисциплината “блиц” Петков изигра 9 партии, като записа 8 победи и 1 реми. Той изигра всичките си партии с бяла фигура и не допусна нито една загуба.

“Това е голям успех за мен и за ОДМВР – Русе”, заяви Петков след състезанието. “Радвам се, че успях да се представя на високо ниво и да завоювам златото. Това е резултат от упорита работа и тренировки.”

Медалът на Петков бе връчен от началника на Центъра за бойна подготовка и спорт при Академията на МВР Чавдар Атанасов.

Петков е бивш национален състезател по шахмат и има редица отличия от международни и национални турнири. Той е активен участник в шахматните състезания за служители на МВР и има завоювани няколко медала.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X