https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЗадържанията за убийството в Пазарджик Никола отвлякъл момиче преди 2 години

Задържанията за убийството в Пазарджик Никола отвлякъл момиче преди 2 години

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков, е отвлякъл момиче през октомври 2021 г. и му е нанесъл лека телесна повреда – замерил го е с мобилен телефон в тялото, съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.

Била е пусната жалба от пострадалото лице за противозаконно лишаване от свобода. Образувано е досъдебно производство и е извършена проверка. След разследване поради липса на доказателства делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали данни за лека телесна повреда. Не е била предявена и гражданска претенция от пострадалото момиче. Няма данни за побой, уточни Кузманова. 

Райчев е учил в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника, но е прекъснал през последната година. Според наблюдаващия прокурор Георги Кацаров разпитани са свидетели на инцидента.

На брифинга на прокуратурата стана ясно още, че двете момчета бегло са се познавали, не са били в една компания и не са били в един приятелски кръг. Във фаталната вечер е имало спречкване между тях и Никола е нанесъл с нож два удара в тялото на 21-годишния Ангел – едната рана е била нанесена в бедрото отзад, а фаталната – отпред в слабините. След което избягал.

Бил е задържан в района на жп гарата в София около 23.00 ч. Не се е предал сам. Нито е оказал съдействие на полицаите. Срещу задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като наказанието за това е 10 до 20 години затвор.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X