https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: Ще подкрепя споразумението с енергетиците и миньорите

Борисов: Ще подкрепя споразумението с енергетиците и миньорите

“Доста компромиси се направиха от синдикатите, от протестиращите, от Министерски съвет, но и днес заявявам, че ще гласувам за направеното споразумение. Нататък Денков е отговорен за преговорите с Европейската комисия”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод споразумението между миньорите и енергетиците с властта, договорено снощи.

Борисов призова да не се политизира темата. “Трябва да имаме заместваща мощност, хората в сектора трябва да бъдат спокойни за заплатата си”, каза още той.

“Това е трудна и достойна професия. Знаете, в Германия, като нямаше ток си пуснаха въглищните централи и това е много умно. Въглищните централи не трябва да се затварят 2038 г., а да се замразяват. При криза можем да си ги пуснем”, смята още лидерът на ГЕРБ.

Министърът на енергетиката Румен Радев по време на заседанието на енергийна комисия е завил, че точките от споразумението са трудно изпълними.

В отговор на това Бойко Борисов припомни, че вчера си е сложил подписа, след като часове на ред са водили преговори с миньорите и енергетиците. “Или да си подаде оставката, или да дойде да обясни. Няма да си излагам партията заради аматьори”, добави Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X