https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниДанаил Ковачев сформира междуведомствена комисия за проверка на зоните със значителен потенциален...

Данаил Ковачев сформира междуведомствена комисия за проверка на зоните със значителен потенциален риск от наводнения

Областният управител Данаил Ковачев сформира междуведомствена комисия, която да извърши проверки на зоните със значителен потенциален риск от наводнения.

В състава на комисията освен представители на Областната администрация влизат и експерти от седем специализирани институции от региона, като и от общините в русенско.

Проверки ще се извършват още на състоянието и проводимостта на речните легла, дигите, деретата, отводнителните и напоителните канали, както и на участъците и съоръженията от републиканската пътна мрежа, попадащи в обхвата на реките.

Ще се следи за наличието на брегова ерозия и аварийната готовност за работа за действащите помпени станции и хвостохранилища. Проверките са вече в ход.

Подобни проверки се извършват ежегодно в началото на есента. Резултатите от настоящата би трябвало да станат ясни най-късно през ноември.

Припомняме, че последната подобна проверка от миналата година показа, че дигите по речните корита в Русенско са обрасли с растителност. В началото на 2023-а бе извършена проверка на хидротехническите съоръжения. От нея стана ясно, че язовирите са в добро експлоатационно състояние и няма опасност от преливане на никой от тях. Нивата им се следят ежедневно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X