https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРусенският куклен театър ще участва в международен фестивал в Босна и Херцеговина

Русенският куклен театър ще участва в международен фестивал в Босна и Херцеговина

Русенският куклен театър ще участва в международния фестивал на детския театър в Босна и Херцеговина, съобщи пиарът на културния институт в крайдунавския град Ивелин Пъшев.

Във фестивала, който се организира от 8-и до 14-и октомври т. г., ще се включат детски театри от осем държави.

Кукленият театър в Русе е селектиран за участие с постановката “Кучето, което…” по разказа на Джани Родари “Кучето, което не умеело да лае”. Режисьор е Деница Дончева. Спектакълът ще бъде представен пред публиката в Баня Лука на 13-и октомври тази година.

“Кучето, което…” вече може да се похвали с участие в няколко престижни международни фестивала. Сред тях са Международен панаир на куклите в София, Международен фестивал “Дни на куклите” в Бургас и Международен куклено-театрален фестивал “Двама са малко – трима са много” в Пловдив. Тези успехи и признания са ясен сигнал за изключителната артистична стойност на спектакъла, както и за професионализма и ангажираността на екипа зад него – актьорите Кремена Станева, Мартин Маринов, Радинела Тотева, Васил Маринов и Христина Стоянова, сценографите и кукломайсторите Георги и Таня Пасеви, както и композитора Станимир Иванов”, обясни Пъшев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X