https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБойко Борисов: И друг вот да има, ще има същата съдба

Бойко Борисов: И друг вот да има, ще има същата съдба

“И друг вот да има, ще има същата съдба, защото нищо по-здраво от тази сглобка не може да се конструира за в бъдеще”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за днешното гласуване в пленарна зала на вота на недоверие, внесен от опозицията.

Борисов не присъства в зала по време на гласуването заради предварително планувани ангажименти, свързани с предизборната кампания. От Разград лидерът на ГЕРБ коментира: “Вотът не мина преди всичко заради БСП и нашата подкрепа, разбира се”.

“Госпожа Нинова вчера каза, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Нека да напомня, че от 3 години ГЕРБ не е никъде в държавното управление, през това време г-жа Нинова беше вицепремиер. Имаше няколко служебни правителства и пак ГЕРБ виновни, а тези три години празнота ли са? Защо три години няма План за възстановяване”, попита Борисов.

“Цялата енергетика по времето на г-жа Нинова, на Кирил Петков и всички останали беше „Джемкорп“ и всички останали. Борисов е виновен само, че ги спряхме. По ясно как да го кажа”, обърна се лидерът на ГЕРБ пред медиите в Разград.

Той бе категоричен, че и втори вот на недоверие да има, той отново ще е неуспешен. Лидерът на ГЕРБ обаче разкритикува некоалиционните си партньори и конкретно Кирил Петков и Асен Василев, след като по-рано днес Министерство на финансите разпространи данни за финансирането от страна на държавата към транспорта в столицата, както и каква е компенсацията на родителите, чиито деца не са приети в ясли.

“Това, което направи днес МФ и Асен Василев обаче, те не си държат на думата. Разбрали сме се лидерите да не участваме в предизборната кампания”, заяви Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ припомни, че от „Демократична България“ не са искали Асен Василев да е финансов министър.

“Да им го напомня публично”, уточни Борисов.

Аз настоявах да е той и много ясно се разбрахме с него да не се ползват инструментите на финансите. Затова аз ще си сдържа своята дума, но да му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени”, подчерта Борисов.

“Никога в живота не съм бил в такава позиция, премиерът Денков ми се обади преди малко да ми благодари за подкрепата, сега ги критикувам. Неудобна работа”, заключи Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X