https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораОсвободиха от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Освободиха от ареста пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Съдът пусна без мярка за неотклонение прокурора от Перник Бисер Михайлов. Не са намерени доказателства, че той е пребил жена си. Дори напротив – може да се приеме, че той е блъснал жена си в самозащита и тя е паднала.

По делото са били разпитани съпругата Биляна, 15-годишната дъщеря Боряна, която е подала сигнала в полицията, униформените служители, отишли на адреса, и лекарят, приел жената в болницата.

Биляна Михайлова е казала пред разследващите, че тя е била по-агресивната от двамата в семейния скандал. Нападнала е мъжа си и го е одраскала. Хвърлила и предмет, с който счупила холна масичка.

Дъщерята Боряна разказала, че била в банята докато родителите й са се карали и това е провокирало да излезе. Самата тя не е видяла баща й да удря майка й, а я видяла паднала на пода. Когато подала сигнала на телефон 112, момичето обяснило, че майка й лежи на земята в кома, а всичко наоколо е в кръв.

Полицаите, които отишли на адреса, обаче заварили друга обстановка. Кухнята била разхвърляна, имало съборен стол, но кръв нямало, а жената не била в кома. Лекарят, който е приел Биляна в болницата, обяснил, че тя имала леко нараняване в тила със съвсем слабо кървене. След като описа тези показания на свидетелите, съдът посочи, че Михайлов трябва да бъде незабавно освободен без мярка за неотклонение. В залата беше и брат му Васил Михайлов, в чийто дом в момента живее синът на прокурора – също Васил.

Вчера прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов бе арестуван заради побой над съпругата му Биляна. Сигналът е подаден 45 минути след полунощ от дъщерята. Прокурорът бе задържан за 72 часа по Закона за МВР.

Софийската градска прокуратура се готвеше да обвини Михайлов в нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Както и да искат главния прокурор да внесе във ВСС предложение за отстраняването му от прокурорския му пост.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X