https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНургюл Салимова ще играе за България на европейското отборно първенство по шахмат

Нургюл Салимова ще играе за България на европейското отборно първенство по шахмат

Финалистката за Световната купа по шахмат Нургюл Салимова ще играе за България на предстоящото европейско отборно първенство. Това съобщи в профила си във Фейсбук Милен Василев, който е президент на Българска спортна федерация по шахмат.

“След успешни разговори с Нургюл Салимова и ШК Бургас 64 стигнахме до съгласие за нейното участие. Убеден съм, че този отбор е способен да сътвори чудеса. Нека този път подкрепим нашите състезателки Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева, Виктория Радева и Гергана Пейчева, заслужават го. Успех и на селекционера Петър Арнаудов”, написа Василев, който е ръководител на последната появила се федерация, претендираща да обедини българската шахматна общност.

Участието на Салимова на турнира бе под въпрос, тъй като тя е състезател на Българска федерация шахмат 2022, която пък е единствената лицензирана от ММС шахматна федерация.

Ако България наистина се яви в състав Стефанова, Салимова, Радева, Пейчева и Кръстева на европейското първенство, то това ще означава, че в тима са четири от петте български шахматистки с най-висок коефициент ЕЛО. Единствената, която е извън топ 5 на националната ранглиста, е 19-годишната Кръстева, която преди броени дни стана втора на световното първенство за девойки до 20 години.

Европейското отборно първенство по шахмат ще се проведе в черногорския град Будва от 10 до 21 ноември.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X