https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБойко Борисов: 3% дефицит означава с 3% да ви е празен джобът....

Бойко Борисов: 3% дефицит означава с 3% да ви е празен джобът. Това е нещо много лошо. Това са милиарди, които нямаме

“Бюджетът за догодина не е внесен, как да знам дали има или няма. За дълга не веднъж сме предупреждавали да не влезем в дългова спирала. Преди COVID ние държахме да има излишък”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод заявеното намерение на финансовия министър да тегли нов държавен дълг.

„3% дефицит означава с 3% да ви е празен джобът. Това е нещо много лошо. Това са милиарди, които нямаме. И към тях имаме по-лоша събираемост. И ако към това прибавим още 5-6 млрд. нов дълг, аз не съм съгласен. Ако е вярно, че събираемостта е лоша и трябва да теглим нов дълг – не съм съгласен. По-добре да вдигнем лошия дефицит, отколкото да взимаме нов външен дълг“, обяви той.

„Една държава, влязла в дългова спирала се разклаща, правителства много. Тогава катастрофите са неизбежни. Когато финансите на държавата са зле, тогава катастрофите са неизбежни“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

„Ние не знаем колко близо сме до еврозоната. По-добре е да теглим дълг, за да погасим стар такъв, вместо да трупаме задължения. Не сме говорили и как ще се връща“, обясни Борисов.

“Надявам се след изборите Асен Василев да дойде не само в парламентарната комисия, но и при парламентарните групи, които са го подкрепили – и да каже защо по-малко е събираемостта”, призова лидерът на ГЕРБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X