https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев посети село...

Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев посети село Семерджиево

Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев, водачът на листата на партията инж. Красимир Иванов и кандидатът за общински съветник Октай Нуриев посетиха днес село Семерджиево по покана на местните жители. В Клуб „здравец“ те разговаряха за основните проблеми на селото и начините за тяхното решаване.

„Преди един мандат в селото е имало трима души по програмата за временна заетост, които са си вършели съвестно работата и е било чисто, а боклукът редовно изхвърлян. Сегашната общинска управа решава, че един човек е достатъчен за тази работа, а това не е така.“, коментира кандидатът за кмет Илиян Илиев. „Тази програма трябва да се преразгледа и да се намерят начини за назначаване на повече хора, които да вършат общественополезна работа“, заяви Илиев.

Хората споделиха и неволите си с транспортната свързаност. Автобусите са нарядко, а е имало случаи и на прескачане на курсове. Повечето са възрастни и с малки доходи, а автобусът е едно от основните средства за придвижване до големия град, коментираха събралите се съселяни.

„В такива райони междуградският транспорт е задължително да се дотира, тъй като изпълнява и социална функция“, заяви водачът на листата на партията инж. Красимир Иванов. „ За да могат хората да планират идването си до града, било за прегледи, било за пазаруване, трябва курсовете на автобусите да бъдат сигурни.“, допълни той.

За развитието на футбола в селото преди време били необходими около 3000 лева, коментираха пред Октай Нуриев младежи, но местната администрация „се отчела“ само с 1000 лева и отборът се е разпаднал. „Има начини да се възстанови желанието за спорт на хората от селото, защото имат желание, а спортът изгражда характери“, заяви Нуриев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X