https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 2023Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев разгледа запустялото...

Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев разгледа запустялото „Жабешко“ в центъра на комплекс „Ялта“

Кандидатът за кмет на Русе от НДСВ адвокат Илиян Илиев, водачът на листата на партията инж. Красимир Иванов и кандидатите за общински съветници арх. Ралица Герганова и Бранимир Костадинов разгледаха запустялото „Жабешко“ в центъра на комплекс „Ялта“. Съоръжението от години не се използва, а жителите на квартала искат то да заработи и да се облагороди районът около него. По подобие на Клептуза във Велинград или „Ариана“ в София и тук може с малко усилия да се направи воден басейн в който да се развиват водни атракции – лодки и водни колелета.

„По-възрастните русенци помнят, че тук е имало ледена пързалка, която е била отворена и се е поддържала до средата на 60-те години на миналия век. Зимите вече на се това, което бяха, но пък защо да не се използва през останалите годишни сезони за да се учат децата на гребни спортове от малки.“, коментира кандидатът за кмет Илиян Илиев.

„Преди години имаше идея това място да се ремонтира и да се превърне в басейн, но така и не се стигна до това, а само до частичен ремонт на една от подпорните стени“, припомни арх. Ралица Герганова.

„Младите хора трябва да имат още една възможност за спорт на това място, за да се развиват като личности с характер и да не стоят само пред компютри, мобелни устройства и екрани“. Около това се обединиха инж. Красимир Иванов и футболистът Бранимир Костадинов.

Идеята на хората от НДСВ е да може да бъде изграден и рибен ресторант, където хората да пийват бира с приятели, докато се любуват на лодките.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X