https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПосланик Гергова: Няма данни за отвлечена българка в Газа

Посланик Гергова: Няма данни за отвлечена българка в Газа

Настоящият посланик на България в Израел Славена Гергова заяви, че няма данни за отвлечена българка в Газа. “Непрекъснато български граждани изявяват желание да се приберат от Израел в България”, каза тя пред bTV.

Гергова увери, че българските консули и посланици в Израел помагат на сънародниците си по всякакъв възможен начин да се приберат в България. Българите обаче категорично отказват да пътуват с чартърни полети, а очакват правителствения самолет.

От своя страна бившият посланик на България в Израел Румяна Бъчварова посочи, че всякакви развития на войната в Израел са възможни. Президентът на САЩ Джо Байдън заяви подкрепа за Израел и затова, че “Хамас” трябва да бъде премахнат. Израел имат планове и прогнози за всичко, което може да се случи, имат тактическа и военна способност да се справят, каза Бъчварова.

Тя очаква правителството на Израел и Байдън да се договорят да няма резки действия и да не се допусне ескалация на напрежението. Всички големи сили са в Израел, за да могат да регламентират това, което ще последва във войната в Близкия изток, коментира Румяна Бъчварова.

Израел внимава по отношение на човешкия живот и заложниците, докато Хамас ги използва като поредно оръжие срещу врага. Трябва да има напредък по преговорите затова какво може да се случи със заложниците и как те да бъдат предадени на Израел, надява се Бъчварова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X