https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИзбори 202317 сигнала за нарушения на изборното законодателство провери полицията в Русе

17 сигнала за нарушения на изборното законодателство провери полицията в Русе

17 сигнала за нарушения на изборното законодателство са проверили служителите на реда на територията на община Русе. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в дунавския град старши комисар Пламен Първанов след вчерашната полицейска акция. Той уточни, че проверките ще продължат и през следващите дни.

Беседи по темата по темата „купуване на гласове“ са проведени с над 550 лица. Като един от фрапиращите случаи ст. комисар посочи, че в едно от населените места хора с нисък социален нисък статус и финансово тежко състояние са започнали масово да пазаруват с банкноти от по 100 лв., което веднага насочило вниманието към тях.

„Всички 20 лица са безработни и нямат доходи. Целта ни е да установим първо колко точно са хората. След това да установим от къде са тези средства и вече дали са затова или отнякъде другаде“, поясни старши комисар Първанов.

Проверени са 220 обекта – магазини, заложни къщи, обменни бюра, пунктове за метали, за дърва, кооперации и други. Проверени са 518 превозни средства, като са съставени общо 91 акта и фиша по Закона за движение по пътищата. Задържани до момента няма.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X