https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаБорисов: Ако ГЕРБ не спечели, "Хемус" няма да се строи

Борисов: Ако ГЕРБ не спечели, “Хемус” няма да се строи

“Ако ГЕРБ не спечели, “Хемус” няма да се строи, както нищо не се строи през последните 3 години”, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Кое е лошото да има заседание, след като може да приемем поправките и от вторник “Лукойл” да плаща по тези 73 стотинки, за които говорим?”, попита той.

“Ако искат градовете да заприличат на държавата – да не гласуват за ГЕРБ”, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Борисов приветства активността на кабинета по построяването на нови реактори в Козлодуй. “Парламентът е взел решение за 7-ми и 8-ми реактор.

“Приветствам това, което е направило правителството. Ако ГЕРБ не спечели, няма да се строи “Белене””, каза той.

 “Длъжни сме да спазят законовия срок от 15 дни за ветото. Не виждам проблем закон, който сме гласували заедно с “Продължаваме промяната”-Демократична България (ПП-ДБ) и ДПС и сега да бъде отхвърлено ветото. Той е важен за плащанията по плана за възстановяване. В него има ясно оформен материал, според който от вторник “Лукойл” ще започне да плаща тези 73 стотинки. Доказахме година и половина, че между единия и другия бренд разликата е от 60 до 100 долара. Тази дерогация дава предимство пред другите в Европа, затова трябва да е по-евтин бензина и дизела за Българите. Карахте по 4 лв и Асен Василев обвиняваше младежкия ГЕРБ, че вдига цените. Сега пак сме виновни”, ядоса се лидерът на ГЕРБ.

„И премиерът Денков, и Мария Габриел, а и всички ние, аз, Кирил Петков, направихме всичко необходимо, което можеше да се направи досега. Законодателни промени, МВР заработи по-добре. Всички държави имат проблеми и за да ги решат, използват такива външнополитически теми”, добави Борисов.

“Мария Габриел им е виновна? Представяте ли си по мое време да имаше такъв въпрос, аз да съм невинен, моя министър да е виновен. Колко сте се изкривили и вие”, обърна се Борисов към журналистите, които го попитаха за недоволството на ПП-ДБ към Мария Габриел. “Моя милост като бе премиер, друг да ми е виновен – представяте ли си такъв въпрос? Вие не сте виновен, външната министърка е виновна”, заяви той, видимо ядосан.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X