https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиДНК експертиза ще разкрие дали неидентифицирано тяло всъщност е изчезналия Галин от...

ДНК експертиза ще разкрие дали неидентифицирано тяло всъщност е изчезналия Галин от Русе

Галин Димитров от Русе изчезна в края на август и вече близо два месеца е в неизвестност. Сега в мистериозната история се намесва неидентифицираното тяло, което изплува преди месец от водите на река Черни Лом в местността Селището край село Кошов.

Още тогава трупът е огледан от служители на “Пожарна безопасност и защита на населението”, полицията и съдебен лекар, които констатират, че не може да се определи полът му. Тялото е откарано за аутопсия в съдебна медицина при университетската болница “Канев” в Русе. По предположения на криминалисти то е било разкъсано от животни.

За да разберат дали трупът може да е на 30-годишния Галин, от Окръжната прокуратура в Русе са назначили ДНК експертиза:

“Работим по случая. Ако установим самоличност, ще съобщим на близките, защото не е редно да научават чрез медиите. Ако установим извършено престъпление, ще повдигнем обвинение”, категоричен е окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Той увери, че прокуратурата ще съобщи, когато има развитие по разследването.

“За съжаление от седмици живеем почти само в предположения. Вече не издържаме, просто искаме да знаем какво става”, казва пред “България днес” братът на изчезналия – Ивелин.

Следите на Галин се губят именно край русенското село Кошов, докъдето го докарва приятел на баща му, за да си почине няколко дни. С раница с малко дрехи той пристига в къща за гости на 25 август следобед.

“Настани се в стая номер 5, но той реално вътре не е влизал. Стоеше отпред пред стаята, с телефона си нещо може би е работил”, разказва собственикът Николай Милков. Персоналът му упътва госта до местния магазин.

Хазяинът забелязва, че наемателят е разтревожен да не би някой от Русе да го познае, защото признал пред него, че има проблеми. Минути след 17:00 часа Галин звъни на телефон 112, че го преследват и го гонят да го убият по поречието на река Дунав. След това изчезва безследно.

Около 18:30 ч. на мястото пристига роднина, който започва да разпитва за Галин и да го търси.

“Звъннаха ми от полицията и ми казаха, че има подаден сигнал от 112 за лице, което е заявило, че го гонят да го убиват по поречието на реката”, казва кметът на селото Михаил Маринов.

В 19:00 часа полицейски екипи предприемат издирване в околността. На хълм край клетка на мобилен оператор намират мобилния телефон на изчезналия.

Именно хълмът е и първата точка, посочена от известният радиестезист Ивелин Иванов, който със замерванията си успява да локализира изчезналия Сашко от Перник. По подобие на случая с момчето, роднините на Галин също оставят храна в гората. През първите седмици дори намират опаковки и таят надежда Галин да е жив и да е добре.

През септември близки и приятели организират акция по издирването на младия мъж. Опасяват се, че може да е уплашен и да не откликне на непознати. Подозират, че може да е изпаднал в депресия или да е отключил друго психично състояние, след като в последните месеци роднина се сблъсква със здравословен проблем. Оттогава Галин започва да се държи по-различно, но роднините му смятат, че отшумява. Според семейни познати описаното състояние прилича на отключена психоза.

Близките получават записа от обаждането на спешния телефон. Те разпознават гласа на Галин, който казва, че е уплашен и притеснен за живота си и че го гонят и преследват, за да го убият по поречието на река Дунав.

Радиестезистът е категоричен, че Галин е жив. Той първоначално посочва като локация околностите на град Две могили. Напук на разследванията на криминалистите, специалистът смята, че търсеният млад мъж се намира в Русе.

“Нещо се е случило в деня, преди да изчезне. Обади ми се в деня, в който изчезна, да ме пита къде съм. Искаше да дойде на морето при мен. Говореше с кратки изречения”, разказва братът на изчезналия – Ивелин Димитров. Той предполага, че Галин е станал свидетел на нещо, което не е трябвало да види, докато кара таксито си.

“Тъй като брат ми работи като таксиметров шофьор, докато следва в момента, той общува с много хора и работи предимно нощем. Не знаем дали не е станал свидетел на нещо, което да е провокирало някакви негови опасения”, предполага Ивелин.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X