https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Президентът взе две решения – едно грешно и едно закъсняло

Нинова: Президентът взе две решения – едно грешно и едно закъсняло

“Направиха тази сглобка и те да си носят отговорността. Но е факт, че се сбиха помежду си на полето на енергетиката за преразпределение на пари, лобита и влияние. Ние оставаме категорична алтернатива на тази сглобка” заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV председателят на БСП Корнелия Нинова.

Според нея търсенето на бърза алтернатива на руския петрол с неруски за рафинерията на „Лукойл“ е необмислено решение.

„Единият вариант за петрол е от Близкия изток, където в момента се води война, а другият са държави като Бразилия и Венецуела, но там ще ни излезе по-скъпо. Но тях не ги интересуват хората, а това кой ще овладее енергетиката, за това им е цялата борба“, коментира Нинова.

Лидерът на социалистите допълни, че решението на президента Радев да подпише указа за увеличението на руския газ за Сърбия и Унгария, чиито доставки минават през българска територия, е било грешно.

“Президентът взе едно грешно и едно закъсняло решение. Подписа указа за таксата, а трябваше да наложи вето, но не го направи. Сега е решил да сезира Конституционния съд, каза Нинова и добави, че заради повишената такса членството ни в Шенген ще се отложи с още”, коментира Нинова.

По думите ѝ България я чака „жестока“ инфлация.

“В проектобюджета за 2024 г. не е заложена компенсация за бизнеса, нито социална програма, а това ще доведе до по-нисък БВП, както и до икономическа стагнация”, прогнозира тя.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X