https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаДелян Добрев: Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и...

Делян Добрев: Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ

“Най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи”, обяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев, който вчера призова Кирил Петков да подаде оставката на кабинета “Денков”.

“Надявам се по-скоро рано, отколкото късно да има кабинет между ГЕРБ, ДПС и ДБ”, повтори няколко пъти той.

Според Добрев новият кабинет трябва да е факт преди очакваната дата за ротация през март 2023.

“Пълно фиаско е темата за Шенген, през декември ще имаме провал и заради това правителството трябва да си ходи”, подчерта той.

„При нас цената на горивата бяха 2 лв. По време на управлението на ПП стигна до 4 лв. Е как да са работили на загуба? При 2 лв. може да са били на загуба, но няма как това да се случи при цена от 4 лв.“, каза Добрев. Попитан кои са хората на хранилката при „Лукойл“, той отговори, че всички, които саботират закона и не връщат на хората тези 73 стотинки, подкрепят „Лукойл“.

„На мен не ми е смешно, че ги няма 1.5 млрд. евро. От началото на годината досега минаха 10 месеца и законът трябваше да работи и да отидат в джобовете на хората“, каза той.

Според него, ако днес няма заседание на парламента и не се разгледа президентското вето върху Закона за енергетиката, най-вероятно няма да можем да си върнем тези пари със задна дата.

На въпрос защо ГЕРБ не иска оставката на правителството, ако смята, че е корумпирано, депутатът каза, че и на лидера Бойко Борисов му се изчерпва търпението. Добрев обвини правителството, че не работи за хората, а за „Лукойл” и „Газпром”.

Той критикува предложението да бъде таксуван преносът на руски газ през страната, тъй като при евентуален арбитраж държавата ще плаща огромни суми.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X