https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораТошко Йорданов след Председателския съвет: Зам.-министър Стойнов е на разпит в ДАНС

Тошко Йорданов след Председателския съвет: Зам.-министър Стойнов е на разпит в ДАНС

“Нещата са по грозни от колкото предполагах аз”, заяви Тошко Йорданов от ИТН след Председателския съвет, който се проведе във връзка с информацията, която излезе по-рано днес, че заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов е записал хеш кодовете на машините за гласуване

По думите зам.-министър Стойнов е направил всичко на своя глава.

“Това компрометира целия процес целия процес на валидизация на машините, тъй като той се валидизира от три институции, вече е опорочен. Министърът на електронното управление потвърди, че процесът не е завършен, което означава, че ЦИК не може да сертифицира машините на изборите, което означава, че на тези избори няма да има машини, защото законът е такъв”, каза той.

“Министъра на електронното управление е бил заплашва от Кирил Петков и Божидар Божанов във връзка с пари, с които трябва да се подобри сигурността на държавата в Информационно обслужване – 640 милиона мисля, че бяха. Натискан е бил да не се правят поръчки на открити процедури, а да се дадат на подходящите хора”, каза още той и допълни, че сегашният зам.-министър е бил предложен за назначение лично от Божидар Божанков.

Цялата схема е свързана със заплаха и натиск, подчерта Йорданов.

По думите му на срещата са присъствали Мария Габриел и ЦИК.

“Попитахме Мария Габриел, която може да го уволни. За моя изненада тя взе да кърши пръсти и да вика, ама аз искам да видя какво ще се случи, тъй като зам-министърът е в ДАНС на разпит”, каза Тошко Йорданов.

ПП-ДБ не са присъствали.

Йорданов подчерта, че закон ЦИК трябва да спре машините и ще ги спре, защото процесът не е приключил и е опорочен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X