https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораСпряха русенец за проверка на мотопед, а откриха наркотици

Спряха русенец за проверка на мотопед, а откриха наркотици

На 26 октомври около 23:00 часа на ул. Юндола в Русе от патрулен екип на Второ РУ е бил спрян за проверка мотопед, движещ се без регистрационни табели. При полицейските действия като водач е установен 33-годишен русенец.

Мъжът обяснил на униформените, че е лишен от право да управлява МПС и затова си е купил въпросния мотопед, тъй като според него не подлежи на регистрация и не е необходимо да притежава правоспособност, за да го управлява.

В хода на проверката е станало още ясно, че 33-годишния има в себе си четири найлонови топчета със суха тревна маса и две пакетчета с бяло прахообразно вещество. Той заявил, че това са наркотични вещества – марихуана и амфетамин и са за негова лична употреба.

Водачът е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, като дрегерът е показал отрицателен резултат, но е отказал да бъде изпробван за употреба на наркотични вещества с техническо средство.

Издаден му е талон за медицинско изследване и е отведен в болницата, където дал проби за химичен анализ. 33-годишният е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Униформените са му съставени три акта за извършени нарушения по ЗДВП.

Образувано е и бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК, като в хода на последвалите действия е установено, че 33-годишният има в жилището си и още около 30 грама марихуана. Работата по случая продължава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X