https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТошко Йорданов: ПП-ДБ унищожиха доверието към машините

Тошко Йорданов: ПП-ДБ унищожиха доверието към машините

“Съдът отхвърли всички жалби, подадени от “Продължаваме промяната”, “Демократична България” и цялата им кохорта присъдружни хора и организации, което е още едно доказателство за тяхната юридическа немощ”, каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

“Не може да минаваш за юрист, за експерт и да подадеш жалба, която пада веднага в съда просто защото ти не си страна в спора. Моля ви, колеги, разпространете и решението на съда, а не заглавия от рода “Съдът връща машините”. Не, съдът каза, че има нарушена, незавършена процедура, че решението на ЦИК за първия тур е абсолютно законно и то остава такова до момента, до който тази процедура не бъде извършена”, заяви Йорданов.

“Този министър трябва да ли да направи нова процедура по верификация на сигурността, защото предишният е компрометиран от неговия заместник. Хайде да се сетим, че тези двамата министри са от ПП-ДБ. Кой всъщност унищожи машинното гласуване и доверието в него – тези, които най-много говорят. Техните двама министри унищожиха доверието към машините. Да си носят цялата отговорност, а не да пишат жалби, които са некадърно написани от юристи, които е по-добре да се върнат в Юридическия факултет”, посочи председателят на ПГ на ИТН.

“Има си процедура. За да се върнат машините, трябва верификацията на кода да бъде извършена стъпка по стъпка, записано, заключено и никой след това да не ходи да повтаря, да снима, да си го слага в джоба и после “кой какво ми направи в панталоните”, отбеляза Тошко Йорданов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X